Kritično do  nove vlado ob ODSTRANJEVANJU TEHNIČNIH OVIR NA MEJI

oziroma kako države (ne) varuje svojih meja

Res so bile rezilni kolobarji, ki so jih montirali v času Cerarjeve vlade neprimerni in nehumani do vseh bitij. To smo že takrat povedali v Novi socialdemokraciji. Le zamenjati bi jih morali s panelnimi ograjami. Govoriti, da je iz varnostnega vidika vseeno ali imamo tehnične ovire ali ne, je neumnost – da ne rečem še kaj hujšega.

Panelne ograje – ob sistemih kontrole – so lahko bistveno učinkovitejše kot še tako povečano število policajev ob odprti meji.

To kar dela vlada ni svoboda ampak anarhija. Kaos je na koncu tudi slab za same migrante.

Nedvomno pa imajo od tega koristi tihotapci. Tudi kapital, ki v migrantih vidi bazen poceni delovne sile; in ne nazadnje izrojena levica  v  tisočih, ki prehajajo vsak dan v Evropo vidi bodočo volilno bazo.

Odpiranje meja – preden HR ne vzpostavi šengenski režima na svojih meja –  je skrajno neodgovorno.

Ob tej naši “odprtosti” in lažni humanosti, bo rezultat ta, da bodo Avstrijci zopet zapirali meje. Mi pa ob tem zopet licemersko protestirali.

In tisti, ki jih policija le prestrežejo ob nezakonitih prehodih? Opravka imamo z masovno zlorabo pravice do azila. Ta plemeniti akt mednarodne skupnosti je zgubil svojo veljavo, saj niso regulirani postopki. Tako imenovani preganjani zaradi verskega, političnega prepričanja in drugih osebnih okoliščin  – za katere se v 99 % izkaže, da so ekonomski migranti – že kmalu po prošnji po azilu, odidejo naprej.

Potrebno je ločevati med enimi in drugimi. Iskalci dela rabijo drugačno pomoč od teh , ki beže zaradi vojne ali zlorabe njihovih človekovih pravic v matičnih državah.

Od vlade pričakujemo , da ustvari red na tem področju.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja